Ikan tenggiri / ikan gelama; Ia merupakan satu cara mengekalkan makanan (lazimnya ikan) dengan menggunakan garam (atau asam) yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam . Boleh cuba cara membuat ikan pekasam yang dikongsikan oleh kudin . Bersihkan ikan sungai bersih2.yg betul2 bersih.buang darah & lendir. Disanga terlebih dahulu (goreng tanpa guna minyak).
Bersihkan ikan sungai bersih2.yg betul2 bersih.buang darah & lendir. Ia merupakan satu cara mengekalkan makanan (lazimnya ikan) dengan menggunakan garam (atau asam) yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam . Cara penyediaan ikan pekasam tenggiri : Asam keping digunakan dalam pembuatan ikan pekasam untuk mengekalkan rasa dan mengelakkan ikan daripada menjadi busuk. Disanga terlebih dahulu (goreng tanpa guna minyak). Ikan tenggiri / ikan gelama; Siap disanga, tumbuk sampai ia menjadi sederhana hancur. 32 resipi yang mudah dan sedap untuk pekasam daripada komuniti memasak terbesar di dunia!
Buat penggemar ikan pekasam, tak perlu lauk lain, ini saja sudah.
Ikan tenggiri / ikan gelama; Cara penyediaan ikan pekasam tenggiri : Bersihkan ikan sungai bersih2.yg betul2 bersih.buang darah & lendir. Disanga terlebih dahulu (goreng tanpa guna minyak). Buat penggemar ikan pekasam, tak perlu lauk lain, ini saja sudah. Boleh cuba cara membuat ikan pekasam yang dikongsikan oleh kudin . Asam keping digunakan dalam pembuatan ikan pekasam untuk mengekalkan rasa dan mengelakkan ikan daripada menjadi busuk. Ia merupakan satu cara mengekalkan makanan (lazimnya ikan) dengan menggunakan garam (atau asam) yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam . Siap disanga, tumbuk sampai ia menjadi sederhana hancur. 32 resipi yang mudah dan sedap untuk pekasam daripada komuniti memasak terbesar di dunia! Buat pekasam ikan cara ibu sy: Ia adalah satu cara mengekalkan makanan biasanya ikan dengan menggunakan garam atau asam yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam .
Buat pekasam ikan cara ibu sy: 32 resipi yang mudah dan sedap untuk pekasam daripada komuniti memasak terbesar di dunia! Ia adalah satu cara mengekalkan makanan biasanya ikan dengan menggunakan garam atau asam yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam . Boleh cuba cara membuat ikan pekasam yang dikongsikan oleh kudin . Siap disanga, tumbuk sampai ia menjadi sederhana hancur.
Asam keping digunakan dalam pembuatan ikan pekasam untuk mengekalkan rasa dan mengelakkan ikan daripada menjadi busuk. Buat pekasam ikan cara ibu sy: Ia merupakan satu cara mengekalkan makanan (lazimnya ikan) dengan menggunakan garam (atau asam) yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam . Buat penggemar ikan pekasam, tak perlu lauk lain, ini saja sudah. Bersihkan ikan sungai bersih2.yg betul2 bersih.buang darah & lendir. Siap disanga, tumbuk sampai ia menjadi sederhana hancur. Ikan tenggiri / ikan gelama; Cara penyediaan ikan pekasam tenggiri :
Buat penggemar ikan pekasam, tak perlu lauk lain, ini saja sudah.
Ikan tenggiri / ikan gelama; Cara penyediaan ikan pekasam tenggiri : Ia merupakan satu cara mengekalkan makanan (lazimnya ikan) dengan menggunakan garam (atau asam) yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam . Disanga terlebih dahulu (goreng tanpa guna minyak). Asam keping digunakan dalam pembuatan ikan pekasam untuk mengekalkan rasa dan mengelakkan ikan daripada menjadi busuk. Ia adalah satu cara mengekalkan makanan biasanya ikan dengan menggunakan garam atau asam yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam . Bersihkan ikan sungai bersih2.yg betul2 bersih.buang darah & lendir. 32 resipi yang mudah dan sedap untuk pekasam daripada komuniti memasak terbesar di dunia! Buat pekasam ikan cara ibu sy: Buat penggemar ikan pekasam, tak perlu lauk lain, ini saja sudah. Boleh cuba cara membuat ikan pekasam yang dikongsikan oleh kudin . Siap disanga, tumbuk sampai ia menjadi sederhana hancur.
Disanga terlebih dahulu (goreng tanpa guna minyak). Asam keping digunakan dalam pembuatan ikan pekasam untuk mengekalkan rasa dan mengelakkan ikan daripada menjadi busuk. Ia merupakan satu cara mengekalkan makanan (lazimnya ikan) dengan menggunakan garam (atau asam) yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam . Boleh cuba cara membuat ikan pekasam yang dikongsikan oleh kudin . Buat penggemar ikan pekasam, tak perlu lauk lain, ini saja sudah.
Asam keping digunakan dalam pembuatan ikan pekasam untuk mengekalkan rasa dan mengelakkan ikan daripada menjadi busuk. Boleh cuba cara membuat ikan pekasam yang dikongsikan oleh kudin . 32 resipi yang mudah dan sedap untuk pekasam daripada komuniti memasak terbesar di dunia! Bersihkan ikan sungai bersih2.yg betul2 bersih.buang darah & lendir. Ia adalah satu cara mengekalkan makanan biasanya ikan dengan menggunakan garam atau asam yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam . Siap disanga, tumbuk sampai ia menjadi sederhana hancur. Buat penggemar ikan pekasam, tak perlu lauk lain, ini saja sudah. Disanga terlebih dahulu (goreng tanpa guna minyak).
Ia merupakan satu cara mengekalkan makanan (lazimnya ikan) dengan menggunakan garam (atau asam) yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam .
Buat pekasam ikan cara ibu sy: Siap disanga, tumbuk sampai ia menjadi sederhana hancur. Asam keping digunakan dalam pembuatan ikan pekasam untuk mengekalkan rasa dan mengelakkan ikan daripada menjadi busuk. Disanga terlebih dahulu (goreng tanpa guna minyak). Bersihkan ikan sungai bersih2.yg betul2 bersih.buang darah & lendir. Buat penggemar ikan pekasam, tak perlu lauk lain, ini saja sudah. Ikan tenggiri / ikan gelama; Ia merupakan satu cara mengekalkan makanan (lazimnya ikan) dengan menggunakan garam (atau asam) yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam . Cara penyediaan ikan pekasam tenggiri : Ia adalah satu cara mengekalkan makanan biasanya ikan dengan menggunakan garam atau asam yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam . Boleh cuba cara membuat ikan pekasam yang dikongsikan oleh kudin . 32 resipi yang mudah dan sedap untuk pekasam daripada komuniti memasak terbesar di dunia!
Cara Buat Pekasam : Air Tangan Isteriku: Tempoyak Goreng Bersama Udang - Sarawak mari beb!!!! - Ia adalah satu cara mengekalkan makanan biasanya ikan dengan menggunakan garam atau asam yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam .. Cara penyediaan ikan pekasam tenggiri : Ia merupakan satu cara mengekalkan makanan (lazimnya ikan) dengan menggunakan garam (atau asam) yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam . Siap disanga, tumbuk sampai ia menjadi sederhana hancur. Buat pekasam ikan cara ibu sy: 32 resipi yang mudah dan sedap untuk pekasam daripada komuniti memasak terbesar di dunia!
Posting Komentar
0 Komentar